Összesen 28 évre büntették a rablóbanda tagjait

Tizenkét, tíz, illetve hat év fegyházbüntetésre ítélte egy tatabányai rablóbanda három tagját első fokon a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság – tájékoztatott a megyei főügyészség sajtóreferense csütörtökön. Az elkövetők maszkban, fegyverrel behatoltak egy 86 éves tatabányai asszony lakásába és hárommillió forint készpénzt raboltak el tőle.

MNO
2011. 06. 02. 11:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miskolczi Ivett elmondta: a nő az idős asszony bizalmába férkőzve felderítette, hogy az sok pénzt tart otthon, majd tettestársaival megbeszélte, hogy akkor rabolják ki az áldozatot, amikor ő is a lakásban van, ezzel leplezve a köztük lévő kapcsolatot. A nő a megbeszéltek szerint beengedte a lépcsőházba a két férfit, akik ezt követően erőszakkal behatoltak a lakásba, az idős sértettet a földre szorították, társukat megkötözték, majd az értékekkel távoztak.

Mindhárom elkövetőt elfogták, az elsőrendű vádlottat 12 év, a másodrendűt 10 év, a harmadrendű, női vádlottat 6 év fegyházbüntetésre ítélték jelentős értékre, fegyveresen, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt, továbbá kötelezték őket az okozott kár megtérítésére. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlottak fellebbeztek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.