Pünkösdi szezonnyitó Siófokon

Az Exotic élő koncertjével kezdődik péntek este Siófokon a háromnapos pünkösdi szezonnyitó. A hagyományokat követve szombat délelőtt Kálmán Imre szobránál adják át a világhírű zeneszerzőről elnevezett emlékplakettet, majd a megújult hajókikötő mellett álló szabadtéri színpadon Balázs Árpád polgármester átveszi a Balaton kulcsát. Hétfő este a Firkin zenekar ír kocsmazenei műsorával zárul a háromnapos pünkösdi vigasság.

2011. 06. 10. 19:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akik már pénteken megérkeztek a „nyári főváros” címet büszkén viselő Siófokra, azok megtekinthették a 66. északi szélesség című finn fotókiállítást, és részt vehettek a Makovecz Imre életművét bemutató tárlat megnyitóján, ám a kényelmesebb fiatalok feltehetőleg az este nyolckor kezdődő Exotic-koncertre és az azt követő utcabálra időzítették a hármas ünnepi startot.

Szombat délelőtt Lakatos Sándor és cigányzenekara csalogatja az üdülőváros Millenniumi parkjába a pünkösdölőket, akik bizonyára nagy tapssal köszöntik majd Kerényi Miklós Gábort, a Fővárosi Operettszínház igazgatóját, aki rendezői munkája elismeréseként átveszi Balázs Árpád polgármestertől az operettfejedelem tiszteletére alapított Kálmán Imre-emlékplakettet.

A Balaton pincekulcsnál is jóval nagyobb, aranyozott kulcsát a vidékfejlesztési miniszter megbízásából Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke adja át Balázs Árpádnak, aki azzal jelképesen megnyitja az idei üdülési szezont.

Szombat délután a Dumaszínház igyekszik majd jó kedvre deríteni az ünneplőket, este fél nyolctól az R-GO, Keresztes Ildikó és Takács Nikolas ad koncertet, a napot pedig a Fergeteg Party zárja.

Halfőző fesztivállal kezdődik a Kodolányi János Főiskola udvarán a pünkösdvasárnap, kora délután a Diótörő balett ad műsort, délután öttől az MTV élő közvetítést ad Patai Anna, Brasch Bence, a Unique, Roy és Ádám, Csepregi Éva, a Judy ex-Groovehouse, az ECDS feat, Herbiem Zoltán Erika, a Napoleon Bulevard és a United koncertjéről.

Pünkösdhétfő délelőttje a gyerekeké lesz Siófokon, délután bemutatkozik az Escoulada de Salsa tánciskola, este héttől pedig a Firkin zenekar ír kocsmazenéjétől lesz hangos a kikötőben álló szabadtéri színpad környéke.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.