Raffaelt és Némethet életfogytiglanra ítélte a bíróság + Videó + Képriport

A Cozma-gyilkosság első- és másodrendű vádlottját, Raffael Sándort és Németh Győzőt életfogytig tartó fegyházra ítélte csütörtökön a Veszprém Megyei Bíróság. Sztojka Iván, a harmadrendű vádlott 20 év fegyházbüntetést kapott. Raffael és Németh legkorábban 30 év múlva szabadulhat. Mindhármójukat eltiltották 10 évre a közügyektől, valamint 15, illetve 14 millió forint perköltség megfizetésére kötelezte őket a bíróság. <br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/792585" target="_blank">• Cozma-gyilkosság: kezdődik az ítélethirdetés – élőben a HírTV-n</a></strong>

MNO
2011. 06. 23. 9:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintse meg a hírTV felvételét az ítélethirdetésről!


Németh Balázs tanácsvezető bíró az első-, a másod- és a harmadrendű vádlottat társtettesként, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, valamint bűnsegédként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek. A tanácsvezető bíró hangsúlyozta, hogy az első- és a másodrendű vádlott az életfogytig tartó büntetéséből a legkorábban 30 év múlva bocsátható szabadlábra.

Az ítélet szerint Pál Gábor negyed- és Bihari Csaba ötödrendű vádlott bűnös társtettesként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében, ezért előbbinek 5 évet, az utóbbinak 4 évet kell börtönben töltenie. Gergely Péterné hatodrendű és Antalik László hetedrendű vádlottat kétrendbeli bűnpártolás miatt vonta felelősségre a bíróság; az asszonyt 4 év, a férfit 2 év 8 hónap börtönre ítélte.

A vádlottaknak ki kell fizetniük a 74 millió 593 700 forint bűnügyi költséget. Raffael Sándornak 15 millió 136 579 forintot, a másodrendű Németh Győzőnek 14 millió 537 627 forintot, a harmadrendű Sztojka Ivánnak 14 millió 503 001 forintot kell kifizetnie.

Az indoklás közben Sztojka Iván rosszul lett, ezért kivezették a tárgyalóteremből. Később rosszullétét jelezte Pál Gábor negyedrendű és Bihari Csaba ötödrendű vádlott is. Őket is kivezették a teremből, a bíró pedig szünetet rendelt el.

A szünet után, az indoklás közben Sztojka Iván közbeszólt, jelezve: szerinte a cselekmény nem úgy történt, ahogyan az elhangzott. Ekkor a bíró figyelmeztette, hogy neki most nincs megszólalási lehetősége. Néhány perc múlva Sztojka Iván ismét közbeszólt, erre a bíró közölte, hogy azonnal, véglegesen vezessék ki a vádlottat a tárgyalóteremből.

(MNO, hírTV, MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.