Saját pártját is elárulta?

A Demokrata Párt szabadkai szervezetének alelnöke, Nenad Ivanisevics, a párt csütörtöki sajtótájékoztatóján a helyi közösségi választásokkal kapcsolatban többek között arról beszélt, hogy vártak a VMSZ megkeresésére, amire azonban nem került sor, ezért ők az elmúlt három napban más pártokkal, többek között a Szerbiai Szociáldemokrata Párttal és a Szerbiai Szocialista Párttal tárgyaltak.

MNO
2011. 06. 11. 15:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A szabadkai közösségi választások akkor zárulnak le, amikor minden helyi közösségben befejeződik a választási procedúra – függetlenül attól, hogy a megismételt választások nem fogják nagymértékben befolyásolni az eredményeket” – olvasható abban a sajtóközleményben, amelyet reagálásként adott ki a Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai Városi Szervezete.

Ebben kifejtik: „Természetesen a VMSZ szabadkai városi szervezetének helyi elnökei mind a huszonhét helyi közösségben, ahol a VMSZ indult a választásokon, megbeszéléseket, tárgyalásokat folytattak az esetleges koalíciókról, mert a VMSZ városi szervezete elnökségének döntése értelmében a helyi közösségi koalíciókról és együttműködésekről a helyi szervezeti vezetők döntenek. Elvi megfontolásként és irányelvként a VMSZ szabadkai városi szervezete azt fogalmazta meg, hogy nem lépnek koalícióra azokkal a pártokkal, amelyektől a polgárok megvonták a bizalmat, illetve amelyek politikája annyira távol esik a VMSZ célkitűzéseitől, hogy ez még helyi szinten sem támogatható.

A Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai városi szervezetének helyi elnökei nyitottak voltak, és tárgyalásokat kezdeményeztek és folytattak a Vajdasági Szociáldemokrata Ligával és polgári csoportokkal, annak érdekében, hogy a polgárok leadott szavazatszámában megjelenő bizalom a helyi közösségek életének koalíciós irányításában legyen megvalósítható.

A VMSZ szabadkai városi szervezete nem érti, hogy miért várt a Demokrata Párt a VMSZ megkeresésére, de ezzel nem is kíván foglalkozni. A VMSZ városi szervezete megdöbbenéssel veszi tudomásul, hogy a liga, amelynek helyi vezetői több helyen megegyezésre jutottak a VMSZ helyi elnökeivel, városi szinten, kijelentette, hogy mégis a Demokrata Párttal lép koalícióra. Veljko Vojnics ezzel a kijelentéssel nemcsak a saját helyi embereinek döntéseit húzta át, hanem a saját pártjának célkitűzéseit is, mégpedig néhány, ily módon megtartható igazgatói és igazgatóbizottsági, öt-hat munkahelyért.

Veljko Vojnics kijelentése, hogy logikus lépés a demokraták támogatása a polgárok érdekeinek szempontjából, nem egyéb, mint saját, személyes pozíciók kendőzése érdekében elmondott közhely. A polgárok döntése ellenkező előjelű volt. A VMSZ reméli, hogy a Vajdasági Szociáldemokrata Liga átgondolja a saját hosszú távú politikai érdekeit és felülvizsgálja a lépését” – olvasható a közleményben.

(magyarszo.com)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.