Schmitt hiányolja az önbizalom és a fizikai állóképesség fejlesztését + Videó

Schmitt Pál köztársasági elnök szerdán Tolna megyei országjárása során arra szólította fel a szekszárdi Garay János Gimnázium tanulóit, folyamatosan fejlesszék képességeiket és ne elégedjenek meg eddig elért eredményeikkel.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/787904" target="_blank"><strong>• Erős Magyarország nem létezhet erős önkormányzatok nélkül</strong></a>

MNO
2011. 06. 01. 12:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintse meg a hírTv felvételét


Az államfő a tanintézmény színháztermében tartott rendhagyó osztályfőnöki órát, amelyen elmondása alapján tükröt kívánt tartani a diákok számára, tanulmányaik során valóban mindent elkövetnek-e a lehetőségeikhez képest.

Schmitt Pál szerint a „Gyorsabban, magasabbra, erősebben!” olimpiai jelmondat nemcsak a sportpályára érvényes, hanem az élet más területein is jelzi a tudás és a képességek folyamatos fejlesztésének szükségességét. A diákoknak azt üzente, jövőjük tervezésénél először mindig arra kell gondolniuk, mit tesznek meg boldogulásukért, vagyis szerinte sohasem szabad azt hinniük, hogy a „jó Isten örökké a tenyerükön hordozza” majd őket. Az államfő arra kérte a tanulókat: a maguknál többre törekvés irányítsa életüket, hiszen szavai szerint mindent lehet jobban csinálni. „Még a jeles osztályzatnál is van feljebb” – fűzte hozzá.

Az államfő a természet és a környezet védelmének fontosságát is hangsúlyozta, valamint a hazaszeretetre is emlékeztette a diákokat, arra kérve őket, legyenek büszkék arra, hogy magyarok és tartsák tiszteletben a tőlük különböző értékeket vallókat. A köztársasági elnök beszédében ugyanakkor az oktatási rendszer hibájának nevezte, hogy az szinte csak a „tudás fejekbe öntésével” van elfoglalva, így kevés idő jut a diákok lelkével történő törődésre, vagy például a fegyelem, az önbizalom és a fizikai állóképesség fejlesztésére.

Schmitt Pál rendhagyó osztályfőnöki órája végén zongorához ült, és Bródy János Ha én rózsa volnék című dalát adta elő a diákoknak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.