Segítettek újra munkába állni

A munkavállaláshoz nélkülözhetetlen készségek elsajátításában segített halmozottan hátrányos helyzetű embereket a győri és a téti kistérségben uniós támogatással a győri United Way Kisalföld Alapítvány.

MNO
2011. 06. 01. 10:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lépésről lépésre elnevezésű programba 65-en kapcsolódtak be, 57-en végigcsinálták, s 14-en már állást is találtak – mondta el Horváthné Czimer Katalin projektvezető a program zárását követően szerdán.

A húsz hónapos projekt elsődleges célja a résztvevők foglalkoztatási esélyeinek növelése volt – ismertette a projektvezető. Ennek szellemében foglalkoztak akár egyénileg, akár kiscsoportokban a résztvevőkkel a szakemberek, fejlesztették kommunikációs képességüket, oktatás-módszertani ismeretek átadásával tanították tanulni őket, s beszélgetéseken, tanácsadásokon formálták az önbizalmukat, alakították a munkavállalás iránti motivációjukat.

A résztvevők között volt diplomás, több szakmunkás, a legnagyobb hányaduk azonban alacsony iskolai végzettséggel rendelkezett. A legfiatalabb résztvevő 25 évesen, a legidősebb 60 évesen kapcsolódott be a projektbe. Kaptak tananyagot, képzési hozzájárulást, s igény szerint gyermekfelügyeletet is biztosítottak gyerekeik számára a foglalkozások idején, mivel a program iránt a nők részéről nagyobb érdeklődés mutatkozott. A projektet a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében elnyert 60,5 millió forintból valósították meg.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.