„Sikerült megállítani az ország hanyatlását”

Nagyon nehéz volt a tavalyi választások óta eltelt 12 hónap, de a koalíciónak sikerült megállítania az ország hanyatlását – mondta a kormányzás elmúlt egy évéről Iveta Radicová miniszterelnök.

MNO
2011. 06. 11. 0:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emlékeztetett, az ország vezetését akkor vették át, amikor talán a legrosszabb volt a helyzete az elmúlt néhány év viszonylatában. Radicová szerint a megszorítások, nadrágszíj-összehúzás éve után a stabilizálódásé jön. Ehhez nagyobb sebességfokozatba kell kapcsolni. Radicová felidézte, hogy Robert Fico kormányzása után minden területen hatalmas volt az eladósodottság, rosszul gazdálkodtak a közpénzekkel. „Azt ígértük a polgároknak, hogy megállítjuk a hanyatlást, felpörgetjük a gazdaságot, stabilizáljuk az életszínvonalat, s megindítjuk annak növelését” – mondta a kormányfő.

Úgy véli, a koalíciónak köszönhetően sikerült megakadályozni, hogy Szlovákia a csőd felé tartó országok közé kerüljön. A tavalyi árvizek után ténylegesen és képletesen is nagytakarítás kellett végezniük. Ugyanakkor nem a múlt boncolgatásával akarnak foglalkozni, hanem a jövőbe tekintenek. Radicová kiemelte, hogy a gazdasági válság ellenére is növekszik a foglalkoztatottság aránya, főként az iparban, amely a gazdaság fő motorjának számít. Beruházási boomról nem beszélhetünk, de telepednek meg az országban új vállalkozások, amelyek közül csak az elmaradottabb régiókba fektetők kapnak állami támogatást. Egyre több az állásajánlat is.

A miniszterelnök teljesítetlen ígéretként beszélt az új főügyész megválasztásáról, de reméli, hamarosan ez a kérdés is megoldódik. A parlament június 17-re tűzte ki e tisztségviselő megválasztását.

(ujszo.com)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.