Sikerült megfékezni az erdőtüzeket

Több mint harmadával csökkent vasárnapra, egyetlen nap alatt a szibériai erdőtüzek száma, a nagyobb tűzfészkek teljesen megszűntek a rendkívüli helyzetek minisztériumának közlése szerint.

MNO
2011. 06. 26. 9:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szibériai szövetségi körzetben már csak hetven kisebb tűzfészket tartanak számon, s mindössze négyezer hektáron égett az erdő a sajtóközlemény szerint, amelyet az Interfax orosz hírügynökség idézett. Az oltásban az elmúlt 24 órában csaknem másfél ezer ember, s több mint kétszáz különféle jármű vett részt. Az erdőtüzek oka az orosz szakértők szerint elsősorban az emberek gondatlansága, s a szárazság.

Június közepén még több mint 40 ezer hektáron lángolt az erdő Szibériában, ahol csaknem 210 tűzfészket tartottak nyilván, s a legsúlyosabb helyzet a krasznojarszki határterületen, illetve Irkutszk megyében alakult ki.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.