Százezrek jelenlétében kezdődött meg a csíksomlyói búcsú

Több százezer zarándok, köztük magyarországi politikusok jelenlétében megkezdődött a csíksomlyói búcsú központi eseményének számító pünkösdszombati szentmise.

MNO
2011. 06. 11. 9:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zarándokokat Orbán Szabolcs ferences rendi tartományfőnök köszöntötte, aki a zarándoklás kihívásairól beszélt, majd Jakubinyi György gyulafehérvári római katolikus érsek is szólt a résztvevőkhöz.

A szentmisén többek között részt vesz Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Hende Csaba honvédelmi miniszter és Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke.

A pünkösdi búcsú központi szertartásán – amely a Csíksomlyó melletti Kis-Somlyó és a Nagy-Somlyó hegy közötti nyeregben zajlik – valamennyi hivatalos személy zarándokként vesz részt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.