Szobrot emelnek mindenki „Öcsi bácsijának” Athénban

A Panathinaikosz és az athéni magyar nagykövetség a görög főváros önkormányzatának hozzájárulásával novemberben szobrot emel Puskás Ferencnek, az Aranycsapat legendás kapitányának, a görög klub egykori edzőjének emlékére.

MNO
2011. 06. 02. 16:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fővárosi klub ezt csütörtökön, a „Wembley eposz” 40. évfordulóján jelentette be a saját honlapján. 1971. június 2-án a Puskás irányította Panathinaikosz története legnagyobb sikerét ünnepelhette azzal, hogy a Johan Cruyff fémjelezte Ajax Amsterdam ellen a londoni Wembley Stadionban bajnokcsapatok Európa-kupája-döntőt játszott. A finálét ugyan 2-0-ra elvesztette, de a meneteléssel így is maradandót alkotott.

A szobrot az Aposztolosz Nikolaidisz Stadion közvetlen környezetében állítják majd fel. A 2006-ban elhunyt Puskás 1970 és 1974 között irányította az athéni együttest, amellyel két bajnoki címet nyert.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.