Tanárokat díjazott a Mol + Videó

Fizika-, matematika- és kémiatanárokat tüntetett ki a Mol. A legnagyobb hazai olaj- és gázipari vállalat MesterM elnevezésű versenyére a tanulók nevezhették be azokat a tanárukat, akik munkájukkal a szakmai előmenetelüket segítették. A zsűri a 190 jelölt közül tíz pedagógusnak ítélte oda a díjat. Többen vidéki és határon túli középiskolában tanítanak. A Mol a középiskolai természettudományos képzést szeretné támogatni a kitüntetéssel együtt járó pénzjutalommal.

MNO
2011. 06. 10. 18:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintse meg a Hír TV összeállítását!


Katedra helyett színpadra álltak a hét utolsó tanítási napján azok a matematika-, fizika- és kémiatanárok, akik elnyerték az idei Mol MesterM díjat. A pedagógusokat jelenlegi és volt diákjaik nevezhették be a versenyre. A 190 jelölt közül a szakmai zsűri azokat tüntette ki, akik bizonyíthatóan a legtöbbet tették tanulóik szakmai előmeneteléért.

A kárpátaljai Bethlen Gábor Magyar Gimnázium pedagógusát, Győrffy Istvánt több diákja is elkísérte a budapesti díjátadóra. Néhányan köztársasági ösztöndíjjal tanulnak odaát, és van közöttük doktorandusz hallgató is. Pista bácsi, ahogy diákjai hívják, nemcsak a fizikát szerettette meg a diákjaival, hanem a csillagászatot és a természetet is. „Nagyon jóleső érzés, hogy a diákjaim megemlékeznek rólam még akkor is, ha már rég elvégezték az egyetemet” – mondta el a pedagógus.

„Győrffy Pista bácsi fizikát tanított nekem a beregszászi Bethlen Gábor gimnáziumban, ő volt az, aki megszerettette velem a természettudományokat. És ő volt az, aki természettudományos gondolkodásra is nevelt. Ez volt az egyik oka annak, hogy biofizikus lettem” – mondta Fiser Béla, a Szegedi Tudományegyetem doktorandusz hallgatója, aki jelölte Győrffy Istvánt.

A MesterM díjat másodszor osztotta ki a legnagyobb hazai olaj- és gázipari vállalat. A Mol a kitüntetésekkel a természettudományos képzést szeretné támogatni a középiskolákban. A díjazott pedagógusok a kitüntetés mellé tanári táskát és 200 ezer forint pénzjutalmat is kaptak.

(HírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.