Tihany 800 milliós támogatáshoz jut

Tihany mintegy 800 millió forint támogatást kap turisztikai fejlesztésre, a támogatói szerződést pénteken írta alá Székesfehérváron Tósoki Imre, Tihany polgármestere és Temesvári Balázs, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója – közölték az érintettek kedden.

MNO
2011. 06. 14. 14:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A község önkormányzata többéves előkészítő munka után indította el a Tihanyi Legenda Projektet, amely révén nem csak új turisztikai attrakciókkal gazdagodik a település. A program részeként megújul a turistákat kiszolgáló infrastruktúra, illetve helyi nevezetességeket tematikusan felfűző turistaútvonalak jönnek létre.

A turisztikai szezon meghosszabbítását célzó, összességében 793 millió forintos Tihanyi Legenda Projektet az Európai Unió és a Közép-Dunántúli Operatív Programon (KDOP) közel 600 millió forinttal támogatja.

A mintegy 800 millió forintos programnak köszönhetően megújul Tihany településközpontja, új vendéglátó és rendezvényszínhelyek jönnek létre, valamint a főtér mellett megtörténik a legfontosabb turisztikai útvonalak felújítása is. A település a Tihanyi Legenda Projekt révén kívánja megteremteni a minőségi turizmus feltételeit, és megnyújtani az idegenforgalmi szezont. Úgy tervezik, hogy az előkészítő munkákat szeptember végéig befejezik, és akkor indítják el az építkezéseket és felújításokat. A tervek szerint a Tihanyi Legenda Projekt 2013-ra készül el teljes egészében – tartalmazza a közlemény.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.