Több az ír állástalan

A májusi felülvizsgált 14,1 százalékról 14,2 százalékra nőtt júniusban a munkanélküliségi ráta Írországban – az ír központi statisztikai hivatal által szerdán nyilvánosságra hozott adatok szerint.

MNO
2011. 06. 29. 12:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A májusi felülvizsgált adat ugyanakkor jóval kevesebb a korábban becsült 14,8 százaléknál. A szervezet a negyedévi háztartási felmérés eredményeinek hatására korrigált a számon. A statisztikai hivatal szerdai, szezonális hatásoktól megtisztított adatközlése szerint júniusban 446,8 ezer volt a bejegyzett munkanélküliek, illetve a részidős állásban foglalkoztatottak száma. Májusban még 443,9 ezer volt ez a szám.

Korrigálatlan adatok szerint a májusi 440,9 ezerről 457,9 ezerre nőtt júniusban a munkanélküliek, illetve a részidős állásban foglalkoztatottak száma. A dublini kormányzat szerdán jelentette be azt a programot, amellyel gyakornoki álláshoz juttatnák a hosszabb ideje munkanélkülieket. A pénzpiaci válság előtt, 2007 végén még 4 százalék volt Írországban a munkanélküliségi ráta.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.