Több mint 15 milliárdos állatjóléti támogatást kapnak a termelők

A tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatásra – amely az idén és jövőre több mint 15 milliárd forint forrást jelent – csaknem 700 gazdálkodó jelentkezett – közölte legfrissebb tájékoztatójában kedden a Magyar Agrárkamara az MTI-vel.

MNO
2011. 06. 14. 12:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Így az Új Magyarország vidékfejlesztési program irányító hatósága szerint egyetlen, a jogszabályi előírásokat és jogosultságokat teljesítő támogatást kérőnek sem kell elutasításra számítania forráshiány miatt. Vagyis az a csaknem 700 gazdálkodó, aki a tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatásra nyújtott be kérelmet, megkaphatja a támogatást.

A gyakorlatban a kérelmezőnek több feltételnek is meg kell felelnie, amelyet a pályázati kiírás részletezett. A beadott kérelmeknek adminisztratív, formai és tartalmi ellenőrzésen kell átesniük, amelyek során többek közt vizsgálják a jogosultsági feltételeknek való megfelelést is. Ezek alapján egy pontrendszer segítségével rangsorolják az igényeket, és a gazdálkodó csak ezt követően kaphatja meg az egyedi határozatot arról, hogy támogatási kérelmét jóváhagyták, részben jóváhagyták, vagy elutasították-e.

A Magyar Agrárkamaránál arra is felhívják a figyelmet, hogy a tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatást igénylő csaknem 700 tehenészetnek már május 1-jétől be kell tartania a kötelező és vállalt állatjóléti, illetve állat-egészségügyi előírásokat a támogatás jogszerű és teljes körű igénybevétele érdekében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.