Több mint 550 művet neveztek a miskolci CineFestre

Több mint 550 művet neveztek az idei Jameson CineFestre, ilyen nagy számban még soha nem érkeztek filmek a miskolci nemzetközi filmfesztiválra.

MNO
2011. 06. 11. 10:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A VIII. CineFestet szeptember 17. és 25. között rendezik a borsodi megyeszékhelyen, ahol 12 nagyjátékfilm magyarországi premierjével várják a közönséget. A benevezett sok száz filmből pedig előzsűrik választják ki a legjobb kisjáték-, dokumentum- és animációs filmeket. Mintegy 60 versenyfilm szerepel majd a programban – közölte Muszatics Péter, a rendezvény kommunikációs igazgatója.

Arról is beszámolt, hogy emellett folytatódik a fesztivál filmtörténeti sorozata is: a CineClassics az idén – többek között – Szőts István rendezővel és a 70 éve készült Emberek a havason című mesterművel, továbbá az itthon kevésbé ismert, bár káprázatos életutat bejárt magyar–angol producerrel, Gabriel Pascallal foglalkozik.

A hazai filmfesztiválok történetében először értékeli majd négytagú nemzetközi ökumenikus zsűri is az alkotásokat. Ebből az alkalomból a szervezők retrospektív sorozatot vetítenek olyan magyar filmekből, amelyek a világ nagy fesztiváljain az elmúlt évtizedekben ökumenikus díjakat nyertek. „Lesz még román–magyar forgatókönyvírói workshop, jönnek sztárvendégek, jó koncerteken lazíthatnak a vendégek, és a szokott bulihangulat is garantált” – jegyezte meg Muszatics Péter.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.