Több mint félmilliárdból újul meg a kórház

Több mint félmilliárd forintból hajtanak végre energetikai fejlesztést a Fejér Megyei Szent György Kórház rendelőjén és diagnosztikai épületén – közölték a szerdai projektnyitó sajtótájékoztatón Székesfehérváron. A fejlesztési forrást a Környezet és energia operatív program (KEOP) pályázatán nyerte el a kórház, a kivitelezés már megkezdődött.

MNO
2011. 06. 29. 14:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója az MTI-vel közölte: olyan pályázati struktúrát építettek fel az elmúlt időszakban, amely mind infrastrukturális szempontból, mind a humánerőforrás tekintetében jelentősen javítja az intézmény helyzetét. Ebbe a sorba illeszkedik az energiahatékonyságot növelő beruházás – tette hozzá.

Bartha Lóránt, az intézmény műszaki vezetője, a projekt menedzsere tájékoztatójában elmondta, a szakrendelőt 1983-ban tervezték, s 1990 őszén adták át, az első beteget a rendelő 1991. január 5-én fogadta. A diagnosztikai szárny ennél fiatalabb: 1986-ban tervezték, és 1993-tól kezdődően, két éven keresztül folyamatosan zajlott az átadása.

Közlése szerint elavult épületekről van szó, amelyek több területen újulnak meg. Mintegy 1700 ablakot kicserélnek, 4000 négyzetméternyi hőszigetelést kap a homlokzat, a 4500 négyzetméteres lapos tetőn pedig hőszigetelést és vízszigetelést végeznek. A fűtési rendszer két részletben újul meg: egyrészt 580 radiátor kap szabályzószelepet, amelynek révén a kórtermek hőmérséklete szabályozható lesz, másrészt a napos déli és az árnyékos északi oldal külön-külön temperálhatóvá válik az épületekben.

Bartha Lóránt kiemelte: 2011. március 31-én adták át a munkaterületet a kivitelezőnek, az Épkar Zrt.-nek, amely megkezdte a kivitelezési munkákat. Rámutatott arra, komoly feladat a folyamatos munkavégzés mellett a felújítás elvégzése, de például a kivitelező vállalta, hogy a rendelőkben hétvégenként végzik el a nyílászárók cseréjét. A projektre tavaly nyertek el több mint 416 millió forint támogatást, az önrészt a fenntartó Fejér Megyei Önkormányzat biztosította. A csaknem 560 millió forint összköltségű beruházást várhatóan 2011 szeptemberében adják át.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.