Több száz menekültnek veszett nyoma a Földközi-tengeren

Mintegy 200-270, Tunéziából Európába tartó menekültnek nyoma veszett a Földközi-tengeren, miután hajótörést szenvedtek – adta hírül csütörtökön a TAP tunéziai állami hírügynökség helyi tisztségviselőket idézve.

MNO
2011. 06. 02. 11:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tunéziai parti őrségnek a süllyedő hajóról sikerült megmentenie 570 embert, de a fedélzeten tartózkodó többiek hollétéről nem tudnak, és valószínűsítik, hogy megfulladtak. A hatóságok elmondták, hogy a mentési akciót nehezítették a rossz időjárási körülmények. A hírügynökségi jelentés szerint a baleset kedden történt, körülbelül 20 kilométerre a Tunéziához tartozó Kerkenna-szigetektől. A hajón a háború sújtotta Líbiából menekülők utaztak, akik az európai partokat próbálták volna elérni.

Az utóbbi hónapokban a politikai válsághelyzet hatására Észak-Afrikából több ezren indultak útnak rozoga bárkákkal és csónakokkal Európa felé. Az óriási menekülthullám bevándorlási krízist okozott a Tunézia és Szicília között félúton lévő parányi olasz szigeten, Lampedusán.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.