Több utcát is lezárnak az 1-es villamosvonal felújítása miatt

A tervek szerint novemberre fejeződik be a szegedi 1-es villamosvonal belvárosi szakaszának rekonstrukciója; a 4,9 milliárd forintos költségű beruházás csütörtökön indul – közölte Csanádi Zoltán, az uniós támogatással megvalósuló fejlesztést koordináló Szeged Pólus Nonprofit Kft. projektigazgatója kedden.

MNO
2011. 06. 14. 18:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kivitelező A-SZ-E konzorcium a következő hónapokban, a bontási munkákat követően, 2434 méter zaj- és rezgéscsillapított sínt fektet le, 314 méteren füves villamospálya épül, nyolc peronpárt alakítanak át, illetve „faltól falig” megújul a Kelemen és a Zrínyi utca – mondta a munkálatok részleteit ismertető sajtótájékoztatón a szakember.

A rekonstrukció idejére a belváros tömegközlekedését és autós forgalmát is átszervezik. A város legforgalmasabb villamosvonalán részben buszok szállítják majd az utasokat, a munkálatok miatt több utcát is lezárnak – tudatta az igazgató. Csanádi Zoltán azt tanácsolta a gépjárművezetőknek, hogy aki teheti, a rekonstrukció ideje alatt kerülje el a szegedi belvárost, akinek pedig ott akad dolga, használjon kerékpárt, vagy a tömegközlekedést vegye igénybe.

Az 1-es villamosvonal belvárosi szakaszának rekonstrukciója a 29,5 milliárd forintos összköltséggel megvalósuló szegedi elektromos közösségi közlekedésfejlesztési projekt része. Annak részeként már felújították a vonal két külső szakaszát. A 2009 augusztusában indult munkákat azonban a kivitelező nem tudta határidőre befejezni.

A több hónapos csúszás miatt a Csongrád Megyei Bíróságon 2010-ben indult perben az önkormányzat 740 millió forintos kötbért követel a kivitelező konzorciumtól.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.