Tombol a trópusi vihar

Legalább tizenöten vesztették életüket, többen pedig eltűntek a Fülöp-szigetek déli részén a trópusi esőzések okozta árvíz következtében – adta hírül szerdán a helyi sajtó. <br /><br />

MNO
2011. 06. 29. 9:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelentés szerint a Mindanao szigetén található Matina Panji folyó vízszintje jelentősen megemelkedett, és elöntött több települést. A Manilától ezer kilométerrel délre fekvő Davao városában kedd este legalább 15-en, köztük gyerekek fulladtak a megáradt Matina vizébe. A folyó menti falvakból mintegy 25 ezer személyt evakuáltak; sokan a házak tetejére vagy fára mászva tudtak csak megmenekülni a pusztító ár elől.

„Nem ez az első eset, hogy a folyó kiönt, de először fordul elő, hogy az árvíz négy körzetet egyszerre érint” – mondta Sara Duterte, Davao polgármestere. A múlt héten legalább öten haltak meg a Meari trópusi vihar miatti heves esőzések következtében, és mintegy 90 ezer embert kellett Manilából és a szomszédos tartományokból kitelepíteni.

Délkelet-Ázsiában évente több ezren vesztik életüket a nyári monszun idején, amely általában júniustól október végéig tart.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.