Tüntetők százai szállták meg az egyik görög minisztériumot

Tiltakozók foglalták el pénteken a görög pénzügyminisztérium épületét, és általános sztrájkra buzdító plakátot feszítettek ki annak tetejére Athénban.

MNO
2011. 06. 03. 7:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hozzávetőlegesen száz tüntető torlaszolta el a minisztériumi épület bejáratát péntek hajnalban. A tiltakozók többsége a görög kommunisták által támogatott PAME szakszervezeti tömörülés tagja. Az akció hátterében az áll, hogy Görögország kemény tárgyalásokat folytat megszorító intézkedéseiről az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal.

A tüntetők által elfoglalt Szintagma téri épület volt a helyszíne a hónapokig tartó nemzetközi egyeztetéseknek. Az államcsőd szélén álló országnak megszorító intézkedéseket kell hoznia, és fel kell gyorsítania a privatizációt annak érdekében, hogy egy új nemzetközi mentőcsomag segítségével elkerülje a fizetésképtelenséget.

Jeórjiosz Papandreu miniszterelnök pénteken mutatja be a kormány középtávú költségvetési tervezetét. Egy kormányzati tisztviselő elmondása szerint ennek keretében 6,4 milliárd eurós intézkedéscsomaggal kívánják csökkenteni a 2011-es költségvetési hiányt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.