Ugró Miklós: Rendzavarás és rendszavazás

MNO
2011. 06. 11. 6:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kerület nem bír el ekkora anyagi megterhelést. A hajléktalanok nagy része más kerületekből szivárog be a Józsefvárosba, s csak annyi köze van a városrészhez, hogy annak költségvetését rövidíti meg. A rászorulókat továbbra is ellátná a kerület, de a polgármester azt kéri, hogy ne egyedül viseljék a terheket, az lenne tisztességes és igazságos, ha a kerületek megosztanák a költségeket. Másik nagy probléma a kukázás. A segítő szervezetek, akik hozzájuk fordulnak, mindenkit ellátnak élelmiszerrel, ezért semmi nem indokolja, hogy hajléktalanok a kukákban kutassanak ennivaló után. Súlyosan veszélyeztetik a sajátjukon kívül a másik egészségét, ráadásul a kiborogatott szemét látványa és bűze zavarja a lakosságot. Kocsis Máté rendeletben tiltotta meg a kukázást, ám ez a döntése hangos és hisztérikus vihart kavart ellenzéki, valamint „civil” körökben. Az április 21-i testületi ülésre berontott egy tízfős társulat és üvöltözve adta bizonyságát rendkívüli politikai érettségének. Mint kiderült, ők az Új Szemlélet Csoport nevű szervezet, s a kukázást tiltó rendelet ellen tiltakoztak ilyen intelligens és liberális módon. Természetesen országszerte felhördült az összes hivatásos toleráns, mert szerintük a kukákban turkáló hajléktalanok nélkül soha nem érjük utol Európát.

(Magyar Nemzet, 2011. június 11.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.