Újraindult a légi közlekedés a dél-amerikai országban

Újraindult a légi közlekedés Uruguay nagy részén kedd este azt követően, hogy az országban a chilei Puyehue vulkánból származó hamu miatt a hét vége óta nem indítottak és nem fogadtak járatokat. A nyugat-ausztráliai Perthbe viszont nem indulnak légi járatok a chilei vulkáni hamu miatt.

MNO
2011. 06. 15. 6:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint hetven járatot töröltek kedden is a főváros, Montevideo nemzetközi repülőterén. A légtér zárlata miatt Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárnak latin-amerikai körútján Argentínából hajóval kellett továbbutaznia Montevideóba. A világszervezet vezetőjének útja már addig is kalandos volt, mivel gépének Buenos Airesbe menet a hamufelhő miatt le kellett szállnia Córdobában, és az argentin fővárosig hátralévő 700 kilométert autóval kellett megtennie.

Nem indulnak légi járatok a nyugat-ausztráliai Perthbe a chilei vulkáni hamu miatt, a kontinensnyi ország más részein azonban négynapi fennakadás után lassan helyreáll a légi közlekedés rendje. A Qantas, a Jetstar és a Virgin Australia légitársaságok együtt több mint ötven olyan járatot töröltek szerdán, amely Perthbe vagy onnét indul. A Qantas közölte, hogy csütörtökön újraindítja járatait Tasmania szigetére és vissza, mert addigra valószínűleg eltűnik a hamufelhő a sziget térségéből. Szerdára Melbourne és Adelaide légi közlekedése is helyreállt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.