Végeztek az al-Kaida egyik vezetőjével

Megölték az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet kelet-afrikai vezetőjét a szomáliai Mogadishuban – közölte szombaton több egybehangzó forrás.

MNO
2011. 06. 11. 14:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Comore-szigetekről származó Fazul Abdullah Muhammad szerdára virradóra halt meg a szomáliai főváros északi részén, egy közúti ellenőrzésnél. Muhammad – aki az 1998-as, a kenyai Nairobiban és a tanzániai Dar es Salaamban az amerikai nagykövetségek ellen elkövetett, 224 halottat követelő kettős merénylet egyik kulcsszereplője volt – kocsijával nem állt meg az ellenőrzőpontnál, s így a szomáliai katonák egy társával együtt lelőtték.

Állítólag az al-Kaidával kapcsolatban álló as-Sabbáb iszlamista milícia által ellenőrzött városrészbe akart menni, de eltévedt, s a kormánycsapatok területére keveredett. Az amerikai hatóságok ötmillió dolláros vérdíjat tűztek ki a fejére.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.