Veress Jenő: Pedagógusnapra Trianon

MNO
2011. 06. 02. 7:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

És természetesen ott kukucskál a már szinte kötelező Wass Albert... Aggasztó hír, hogy immár a pedagógia közelébe verekedte magát Sajó Sándor is, akit az irodalomtörténet „harmad-negyedvonalbeli epigonnak” nevez, s akiről még egy méltatója is megjegyzi: „prófétai indulatú-hevületű fajszeretetet gerjesztett föl magában, valóban írt nyersen agitatív, bosszúra, revánsra felszólító, gyűlöletre gyűlölettel válaszoló irredenta verseket, újságszólam-szövegeket, frázispufogtató zengeményeket”.Iskolaigazgató barátomnak elküldtem a „háttéranyagot”, hadd okosodjék. Ennyit írt vissza: most már biztosan elmegyek pedagógusnapon tüntetni...

A teljes cikket itt olvashatja.

(Népszava, 2011. június 2.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.