Vissza kell szerezni az adóparadicsomokba lopott forintokat

A Fidesz, ahogy eddig, úgy a jövőben is az adóparadicsomokba menekített forintok hazahozatalát tartja a legfontosabbnak – kommentálta a Fidesz-frakció az MTI-hez eljuttatott közleményében az ellenzéki LMP szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottakat.

MNO
2011. 06. 29. 14:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz szerint az LMP által emlegetett amnesztia a törvény tudatos félremagyarázása. „Az offshore cégek és a korábban hiányos törvényi szabályozás segítségével több 100 milliárd forint vándorolt adózatlanul kétes és titokzatos hátterű cégek számláira. Az adómegkerülésből származó hiányt pótolni kell, erre lehet alkalmas az amnesztia” – szögezték le, hozzátéve: eddig hétmilliárd forintot szerzett vissza az állam, az amnesztia határidejének kitolásától pedig ennek még sokszorosát várja.

Mint közleményükben fogalmaztak, a türelmi időszak lejárta után minden eddiginél szigorúbb szabályozásokra van szükség, hogy az adóforintok a jövőben ne áramolhassanak ki számolatlanul az országból. Ennek érdekében az illetékesek már felvették a kapcsolatot az érintett országok hatóságaival, hogy a megfelelő adatszolgáltatás után a kormány „példátlan szigorral” léphessen fel az adómegkerülő cégekkel és azok vezetőivel szemben – tudatta a Fidesz-frakció.

Az LMP képviselője szerdai sajtótájékoztatóján bírálta, hogy az Országgyűlés Rogán Antal (Fidesz) javaslatára, kormánypárti többséggel olyan törvénymódosítást fogadott el, amely adómentessé teszi az adóparadicsomokban szerzett jövedelmeket. Scheiring Gábor emlékeztetett: hétfőn a gazdasági tárgyú törvények módosítása által kikerültek a személyijövedelemadó-köteles bevételek köréből az offshore cégeken keresztül szerzett jövedelmek, ezzel együtt az ezen cégekben korábban szerzett bevételek Magyarországra hozatalát is legalizálta a kormányzat, vagyis – mint fogalmazott – amnesztiát hirdetett azoknak, akik adócsalással halmoztak fel vagyont.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.