Visszaesett a BÉT részvényforgalma

Májusban visszaesett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényforgalma, kétszeres árfolyamértéken számolva 594 milliárd forint értékben születtek üzletek, ez 22 százalékkal marad el az előző havi értéktől – közölte a BÉT szerdán a brókercégek jelentései alapján.

MNO
2011. 06. 01. 9:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző hónapban, áprilisban még közel 27 százalékkal emelkedett a részvényforgalom, bár a 762 milliárd forintos havi forgalom sem mondható magasnak. Az előző évi adatokkal összevetve jelentős a visszaesés: a tavaly májusi 1372 milliárd forintos forgalomnak mindössze a 43 százalékát érte el az idén májusban a BÉT. Az idei év első öthavi 3307 milliárd forintos forgalma pedig 38 százalékkal alacsonyabb a 2010 azonos időszakinál.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.