Vízben felejtették a búvárt

Vízben felejtett egy búvárt Ausztrália partjainál egy hajó személyzete, amely nem ússza meg szárazon a dolgot: vizsgálatot indított ellene a rendőrség.

MNO
2011. 06. 30. 6:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A búvárkodó, egy 28 éves amerikai férfi a Nagy Korallzátonynál inthetett volna búcsút a távolodó hajónak, de már nem is látta, amikor felbukkant. Szerencséjére volt egy másik hajó is a közelben, amelyhez sikerült elúsznia a kétségbeesett férfinak. A feledékenység első számú felelősét már elbocsátotta a búvárturizmusból élő cég, de a rendőrség még vizsgálja az ügyet.

Történt már haláleset is hasonló okból: 1998-ban két amerikai veszett a vízbe, mert hajójuk odébbállt. 2008-ban egy brit férfit és amerikai barátnőjét szintén vízben felejtette egy hajó, ami miatt azután 19 órán át „pancsolhatott” a pár az óceánban, mígnem helikopterrel kimentették őket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.