Vízzel és nyalókával várták őket a rendőrök

Nyalókát adtak cigarettáért „rendőrtrojkák” Moszkva vasútállomásain a dohányzás elleni világnapon.

MNO
2011. 06. 01. 12:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háromfős különítmények egyik tagja vízzel teli vödörrel várta a cigarettázó járókelőket, a másik doboznyi nyalókával, a harmadik pedig a dohányzás ártalmairól szóló szórólappal. A vödör víz a cigaretták eloltását szolgálta. A május 31-i akció célja a külvárosi vonatokra vonatkozó dohányzási tilalom betartatása is volt.

A legtöbb dohányzó megadón a vödörbe dobta égő cigarettáját, és engedelmesen tanulmányozni kezdte a röplapot.

A rendkívüli rendőri jelenlét és ténykedés elsősorban a nemdohányzók körében aratott lelkes sikert. „Gyakrabban is megszervezhetnének ilyet. Harminc éve szoktam le a dohányzásról, se a gyerekeim, se az unokáim nem cigarettáznak” – mondta egy 65 esztendős nyugdíjas férfi. Oroszországban a férfiak 60, a nők 21,7 százaléka dohányzik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.