1500 gyilkosságra adott parancsot – elfogták

Mexikóban elfogták az úgynevezett Juárez kábítószerkartell egyik főnökét, aki bevallotta, hogy mintegy 1500 gyilkosságra adott parancsot.

MNO
2011. 07. 31. 17:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mexikói szövetségi rendőrség kábítószerügyi osztályának vezetője vasárnap közölte, hogy a letartóztatott José Antonio Acosta Hernández állt valószínűleg a mögött a merénylet mögött is, amely tavaly végzett egy amerikai konzulátusi alkalmazottal és a házastársával a határ mentén fekvő Ciudad Juárezben, amiért az Egyesült Államokban is eljárást indítottak ellene.

Acosta egykor a rendőrség emberrablás elleni különítményének az ügynöke volt Chihuahua államban, ahol azután bűnözőként is működött. A nevéhez fűződik a Mexikóban első „kocsibombás” merénylet is. Bandavezérként a Juárez-kartell bérgyilkosait irányította.

A kormány 15 millió peso (1 281 000 dollár) vérdíjat tűzött ki a fejére. Lövöldözés közben fogták el Chihuahua városban. A mexikói drogháborúkban már mintegy negyvenezer ember vesztette életét, amióta Felipe Calderón elnök 2006 decemberében az utcákra vezényelte a bűnszövetkezetek ellen a hadsereget.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.