20 méter magas Jézus-szobrot állítanak fel

Rozsdamentes acélból készült, 20 méter magas Jézus-szobrot állítanak fel a romániai Hargita megyében található Székelyudvarhely és Farkaslaka közötti Gordon-tetőre. A tervek szerint a monumentális alkotás tetején kilátót is fognak működtetni.

MNO
2011. 07. 29. 10:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jézus szíve címet viselő szobor kétszázezer euróból (54 millió forint) készül el. Több helyi vállalkozó és a Protemp alapítvány finanszírozza – írja az Új Magyar Szó című bukaresti napilap honlapján.

A Rio de Janeiróban látható, világszerte ismert műalkotásra emlékeztető szobor a székelyudvarhelyi Zavaczky Walter munkája.

A látványterv szerint a tárt karú Jézus feje, keze és palástja 20 méter magas fémvázra kerül, amelyet a Nyko Kft. készít. A kilátó csúcsa a fejrészen kap helyet, a felfelé vezető létrát a belső, üreges részben helyezik el.

A tervek szerint az építmény augusztus 21-én kerül a helyére. A sokak által „pléh-Krisztusnak” nevezett szobor megosztja a helyieket, vannak, akik szerint a hely szelleméhez méltó mű kiegészíti a tájat, és várhatóan turisták ezreit vonzza majd. Többen azonban úgy vélik, a kilátó ízléstelen és tájidegen – írja a napilap.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.