3-5 milliárd forint értékű piac nyílhat meg

A Brink's C.L. Hungary Zrt. érték- és készpénzlogisztikai szolgáltató cég szerint Magyarországon további 3-5 milliárd forint értékű piac nyílik meg az ATM-hálózat várható bővülésével az üzemeltetés során.

MNO
2011. 07. 30. 16:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Brink's közleményében kiemeli: nemzetközi elemzések azt mutatják, hogy 2015-re a világszerte telepített ATM-készülékek száma várhatóan eléri a 3,1 millió egységet. A növekedés elsősorban a fejlődő országokban, köztük a közép-európai régió piacain várható Kína, a közel-keleti és dél-amerikai térségek mellett.

Kárpáti Balázs vezérigazgató a közleményben hangsúlyozza, hogy Magyarországon ugyan az elmúlt három évben lelassult az üzletág fejlődése, de rövid időn belül a szektor visszatérhet a dinamikus fejlődési pályára, mert az ügyfelek elvárásai miatt a pénzintézetek várhatóan hamarosan megkezdik ATM-szolgáltatásaik fejlesztését.

A költséghatékony ATM-kiszolgálási rendszerek, köztük a teljes körű készpénz- és kártyamenedzsment lehetősége, a megfelelő szintű karbantartói és műszaki kiszolgáló háttér, az automaták mindenkori töltöttségi szintjéhez igazodó szállítói útvonaltervezés és a megerősített védelmi megoldások már Magyarországon is elérhetőek, ugyanakkor a globális trendek egy része elkerüli a magyar a piacot.

A számlafizetés és az automatákon keresztül történő folyószámla-menedzsment már Magyarországon is elérhető néhány pénzintézet hálózatában, azonban ezeknek a megoldásoknak a tömeges elterjedése egyelőre még nem várható – mutatott rá Kárpáti Balázs.

A Magyar Nemzeti Bank adatai alapján a Brink's cég közölte: 2010-ben Magyarországon 4834 ATM-készülék volt Magyarországon, többségük Budapesten és Pest megyében. A Brink's C.L. Hungaria Zrt. 2005-ben kezdte tevékenységét Magyarországon, jelenleg hat kirendeltségen keresztül, teljes országos lefedettséggel nyújtja érték- és készpénz-logisztikai szolgáltatásait, a hazai készpénz-logisztikai piac harmadik legnagyobb szereplője.

Anyavállalata, az amerikai Brink's Company 1859-ben jött létre, mostanra a világ egyik vezető üzleti és biztonsági szolgáltató cégcsoportja lett, amely pénzintézetek, kormányzatok, gyémánt- és ékszerkereskedők, kereskedelmi cégek, valamint pénzverdék számára nyújtja szolgáltatásait. A Brink's Company világszerte több mint 100 országban mintegy 70 ezer dolgozót foglalkoztat, részvényeit a New York-i Értéktőzsdén jegyzik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.