35 milliárdnyi tartozást hajtanának be

A legelvetemültebb adócsalói nyomába ered Görögország, hogy több tíz milliárd euró visszaszerzésével és általában is a nagyobb behajtási szigorral javítson az államháztartás helyzetén.

MNO
2011. 07. 08. 19:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénzügyminisztérium, ügyvédek és könyvelők segítségével, azt a csaknem 15 ezer céget és magánszemélyt akarja fizetésre bírni, akik a legnagyobb összegekkel, együttesen több mint 35 milliárd euróval tartoznak a görög államnak. Mintegy 900 ezer vállalkozásnak, illetve magánszemélynek van adó- vagy bírságtartozása, ezek teljes összege 41 milliárd euró.

A görög államháztartás megingását a gazdasági válság mellett elsősorban a nagyvonalú görögországi adórendszer és adóbehajtás lazasága segítette elő. Görögország az idei év elején 11,8 milliárd euró pótlólagos adóbevétel behajtására tett ígéretet 2013-ig, részben az adóelkerülés szigorúbb ellenőrzése révén.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.