3,5 milliót fizettek be

A 225 fideszes képviselő közül 24-re összesen 3,5 millió forint bírságot szabtak ki az elmúlt egy évben – tudta meg a Blikk a képviselőcsoporttól.

MNO
2011. 07. 11. 6:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap hétfői számában azt írja, hogy 19 képviselő igazolatlanul hiányzott, ők az elmulasztott voksolás fontosságától függően százezer, illetve 150 ezer forintot fizettek. Öt további képviselő szabálytalanul vett fel költségtérítést, ami nekik egyenként 250 ezer forintjukba került.

A bírságokból befolyt összeget a frakció jótékony célra fordította – olvasható a Blikkben. Milliós támogatást kapott a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és az Magyar Ökumenikus Segélyszolgálat, valamint a vörösiszap-károsultak. Az MSZP-nél nem volt büntetés – mondták a Blikknek a frakciónál. Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője pedig azt közölte a Blikk-kel: „a mi frakciónkban nem külső, hanem önfegyelem létezik”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.