A bábszínháztól a gyöngyfűzésig

MN
2011. 07. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Körös-völgyi sokadalmat. A Dél-Alföld népművészetének ünnepe július 1-e és 3-a között idén is sok programmal várja a Gyulára látogatókat a vár előtt erre az alkalomra kialakított sokadalmi téren. E rendezvényt szintén ezen a hosszú hétvégén rendezik, három napja alatt pedig folklórműsorok, vásári bábjáték, népi kismesterséget bemutató és nagyszabású népművészeti vásár fogadja az érdeklődőket. A programokon bárki kitanulhatja a szövés, fonás, csipkeverés, fafaragás, nemezelés, agyagozás, gyöngyfűzés, mézeskalács-készítés, tökkarcolás csínját-bínját. Modern törekvések a népi kézművességben címmel kiállítás is nyílik, amelyen a gyerekeket bábelőadásokkal várják, a felnőttek pedig – amíg a kicsik a régimódi játszótéren hancúroznak – benevezhetnek a pogácsasütő versenyre. Mint minden évben, az idén is a sokadalomhoz kapcsolódva rendezik meg az V. Országos gyermektáncfesztivált is, amelynek gálaműsorát július 2-án este fél kilenctől tartják a Tószínpadon. A Békés megyei táncosok találkozóján, amelyet szintén július másodikán tartanak meg, több mint húsz Békés megyei gyermek- és felnőtt-táncegyüttes mutatkozik be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.