A beruházás célja a technológiai fejlesztés

Hétszáznyolcvan millió forintos beruházással technológiai fejlesztést hajt végre az utazótáskákat, bőröndöket gyártó szekszárdi Samsonite Hungária Kft., amely új termékcsaládot alakít ki uniós támogatással.

MNO
2011. 07. 10. 15:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cég tájékoztatása szerint a Gazdasági Operatív Program 195 millió forinttal járult hozzá a beruházáshoz, amely ez év novemberében fejeződik be. A kft. 2008 óta állít elő német importból származó technológiával, polipropilén alapanyagból préselt, közép-árkategóriájú bőröndöket. A mostani beruházás keretében két új formázógépet és a gyártáshoz szükséges tartozékokat helyeznek üzembe.

Pinczel József termelési gyárigazgató arról számolt be, hogy a megnövekedett globális kereslethez van szükség újabb kapacitás- és kínálatbővítésre. A vállalat 2008-ban 91 ezer, 2010-ben 420 ezer bőröndöt szerelt össze. Az idén és jövőre már 572 ezer bőrönd gyártását, összeszerelését tervezik, részben folyamatos műszak alkalmazása mellett. A cég 150 fős létszámbővítést is végrehajtott, jelenleg 360 dolgozót foglalkoztat.

A Samsonite Hungária Kft. a várakozások szerint 2011-ben megduplázza 2009-es, 4,8 milliárd forintos árbevételét; a társaság tavaly 7,8 milliárd forint árbevételt ért el. A Samsonite többségi tulajdonosa jelenleg a CVC Capital Partners nemzetközi befektetési alap, a cég 2011-ben jelent meg a hongkongi tőzsdén, amellyel egymilliárd euró forrást kívánt szerezni.

Pinczel József szerint részben a tőzsdei megjelenésnek köszönhető a fejlesztés, amelyről azonban már korábban döntött a tulajdonos.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.