A halálbrigád tagja végzett a lázadóvezérrel?

A líbiai lázadók Átmeneti Nemzeti Tanácsának (ÁNT) hatóságai elfogtak egy gyanúsítottat a tanács katonai vezetőjének, Abdel-Fattah Júnisz tábornoknak előző napi megölése ügyében – jelentette pénteken az al-Dzsazíra arab hírtelevízió a keleti Bengáziból, a felkelők fellegvárából.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/800222" target="_blank"><strong>• Sikerült a merénylet: a lázadóvezér Júnisz nincs többé</strong></a>

MNO
2011. 07. 29. 11:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hír szerint az őrizetbe vett személy egy olyan halálbrigád tagja, amely Moamer Kadhafi líbiai vezető mellett áll. Bengáziban még folytatódik az intenzív nyomozás további tettesek után – derül ki a tudósításból.

Júnisz előző éjjel a frontról Bengáziba tartott két másik magas rangú tiszttel együtt, s egy támadásban mindhárman életüket vesztették. A tábornok hosszú időn át a Kadhafi-rendszer belügyminisztere volt, majd a felkelés februári kitörése után nem sokkal a lázadók oldalára állt. Musztafa Abdel-Dzsalíl, az ÁNT vezetője még az éjjel „a február 17-i forradalom hősének” nevezte Júniszt, és azt mondta, hogy elfogták annak a kis csoportnak a vezetőjét, amely kitervelte a parancsnok megölését.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.