A jazz a szőlőfürtök mellé költözik

MN
2011. 07. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holnap nyitja meg kapuit a szombatig tartó nagykanizsai Jazzland fesztivál, amelynek pontos helyszíne a várostól tíz kilométerre lévő Cserfő szőlőhegy. Ide kötődik Tiborcz Iván, aki a rendezvény szellemi atyja, és aki a buffalói fekete jazzmuzsikosokkal eltöltött öt éve alatt határozta el, hogy zalai birtokára évente egyszer elhozza a jazz sajátos világát. A fesztivált a zenész első ízben a kilencvenes évek közepén rendezte meg, akkoriban még a végzős jazztanszakosok, az ott tanító tanárok, valamint az amatőr muzsikusok találkozójaként. Az esemény már akkor kirobbanó sikerrel zárult, azóta pedig országos hírnévre tett szert. Mindez nem véletlen, hiszen a zalai szőlőhegyen ma már Magyarország és Európa leghíresebb muzsikusai csalogatják a háromnapos koncertsorozatra a hazai, valamint a külföldi érdeklődőket. A rendezvény egyediségét a fellépők mellett többek közt az adja, hogy a jazzt a remek panorámájú szőlőhegyen lehet élvezni. Idén itt ad koncertet többek közt a Nagykanizsai Fúvószenekar, a Hollandiából érkező Balazs Simon Quartet, Gayer Mátyás szólózongorista, az Ausztriából hozzánk látogató Daniel Cacija Quartet, valamint a Tiborcz Quartet és Malek Andrea.

Infó: www.jazzland.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.