A királyi palota is szerepelhetett Breivik célpontjai között

A királyi palota és a kormányzó Norvég Munkáspárt székháza is az egy héttel ezelőtti norvégiai kettős merénylettel gyanúsított, azokat beismerő Anders Behring Breivik célpontjai között szerepelt – közölte szombaton a Verdens Gang című oslói lap. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/800453" target="_blank"><strong>• Norvég tragédia: európai háborút akart a mészáros</strong></a>

MNO
2011. 07. 30. 11:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kihallgatása során azt mondta: úgy tervezte, hogy más célpontokra is támad, de azután július 22-én nem volt más, csak a kormány székháza és Utoya szigete” – mondta Paal-Fredrik Hjort Kraby ügyész az újságnak. Ugyanakkor hozzátette: a többi célpontról konkrétumokat nem akar mondani.

A lap szerint a királyi palota a szimbolikus jelentősége miatt került a tervezett támadási színhelyek közé, még a munkáspárti székház azért, mert Breivik szerint ez a politikai alakulat nagy szerepet játszott a férfi által gyűlölt multikulturális társadalom létrejöttében.

A norvég rendőrség egyelőre nem erősítette meg a lap információját. Ugyanakkor Breivik ügyvédje korábban maga is azt mondta: a férfinak „a pénteki napra még több, különböző nagyságrendű terve volt”. Ezek „épp olyan konkrétak” voltak, mint a pokolgéprobbantás az oslói kormányzati negyedben és az Utoya szigetén rendezett mészárlás – tette hozzá.

„Azon a napon olyan dolgok történtek, amelyekre most nem térhetek ki, s azok következtében minden kicsit másképp alakult, mint ő elképzelte” – folytatta az ügyvéd, aki szerint Breiviknek két további épület „bombázására” volt konkrét terve. A múlt pénteki kettős terrorakcióban összesen 77 ember vesztette életét Norvégiában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.