A konstruktív volt a kulcsszó a megbeszélésekkel kapcsolatban

„Konstruktív és üzleti jellegű” volt a pénteken befejeződött, kétnapos amerikai-észak-koreai tárgyalássorozat a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítéséről szóló hathatalmi tárgyalások felújításáról – közölte Stephen Bosworth, az amerikai tárgyalóküldöttség vezetője.

MNO
2011. 07. 30. 12:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezek nyomán az Egyesült Államok tanácskozik Dél-Koreával és más szövetségeseivel arról, hogy felújítsák-e megrekedt tárgyalásokat Phenjannal nukleáris programja felszámolásáról – tette hozzá újságíróknak nyilatkozva a tárgyalások székhelyén, a New York-i ENSZ-székházban. Többet nem árult el, így nem tudni, hogy jutottak-e valamilyen megállapodásra.

Azt mondta: korai beszélni arról, hogy Washington hogyan dönt a 2008-ban abbamaradt hathatalmi tárgyalások felújításáról. A hat ország a már említett hármon kívül Japán, Kína és Oroszország. „Ismét elmondtuk, hogy Észak-Korea előtt nyitva áll az út a tárgyalások felújítására, az Egyesült Államokkal való jobb viszonyra és a térség nagyobb stabilitásának megteremtésére, de csak abban az esetben, ha tetteivel bizonyítja, hogy mint elhivatott és konstruktív partner támogatja a folyamatot” – mondta Bosworth.

Az észak-koreai küldöttség vezetője, Kim Kje Gvan is a „konstruktív” szót használta a New York-i megbeszélések leírására, amikor távozott azokról.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.