A merénylő egyenruhában akar megjelenni a bíróság előtt + Videó

Egyenruhában akar megjelenni a bíróság előtt hétfőn, első meghallgatásán a csaknem száz halálos áldozatot követelő norvégiai kettős merénylet feltételezett elkövetője – közölte a gyanúsított ügyvédje.

MNO
2011. 07. 25. 6:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Geir Lippestad elmondta az NRK norvég tv-csatornának, védence emellett azt is szeretné, ha a tárgyalás – amelyen az előzetes letartóztatásról dönt a bíróság – nyilvános lenne, mert akkor elmagyarázhatná a közvéleménynek, miért követte el tettét. Az ügyvéd azt mondta, nem tudja, védence milyen egyenruhára gondolt. A gyanúsítottnak, Anders Behring Breiviknek hétfőn 13 órakor kell megjelennie a bíróság előtt. Ezt megelőzően, délben néma csenddel adóznak Norvégiában és a szomszédos Svédországban az áldozatok emlékének.

Nem változtatnak a bevándorlási politikán

A norvég kormány nem változtat a bevándorlási politikáján a pénteki kettős merénylet után sem. A norvég követség ügyvivője a Hír Televízióban elmondta: mindössze azt akarják elérni, hogy az emberek nyíltabban fejezzék ki a véleményüket a kormány programjáról, így akár a bevándorlásról is.

Péntek délután előbb autóba rejtett, házilag készített robbanószerkezet lépett működésbe Oslóban, a kormány székházánál, majd innen nem messze, Utöya szigeten Breivik lőfegyverekkel vérengzést rendezett a kormányzó Norvég Munkáspárt ifjúsági szervezetének nyári táborában. A két helyszínen összesen 93-an vesztették életüket; négy embert eltűntként tartanak nyilván.

(MTI, hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.