A NATO katonai területté nyilvánított két határátkelőt

Zárt katonai területté nyilvánított két koszovói határátkelőt csütörtökön az ott állomásozó NATO-erők (KFOR) parancsnoka, aki hangsúlyozta, hogy katonái jogosan használhatják fegyverüket, ha veszélyt éreznek.

MNO
2011. 07. 28. 19:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erhard Bühler német tábornok a Reuters hírügynökségnek kijelentette, hogy a katonák fegyverüket használhatják önmaguk, a létesítmények és a zárt övezet védelmére. Senki sem tartózkodhat a kapuk közelében, akinek nincs felhatalmazása – mondta.

A szerbiai határon lévő két átkelő, Jarinje és Brnjak körül kedd hajnal óta feszült a helyzet, mert a pristinai kormány rendőri erővel próbálta meg átvenni az ellenőrzést felettük, de ezt a feldühödött helyi szerbek nem engedték. A különleges egységet a pristinai kormány kénytelen volt visszavonni.

A zavargásokban a szerbek rálőttek a NATO-katonákra is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.