A nemzeti energetikai társaság nem lesz egyeduralkodó

Nemzeti energetikai társaság létrehozását tervezi a kormány, erről az energiaügyekért felelős államtitkár beszélt Tusnádfürdőn.<a href="http://www.mno.hu/portal/798455" target="_blank"><strong><br /></strong></a>

MNO
2011. 07. 20. 18:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bencsik János azt mondta: egy olyan cégre lenne szükség, amely lefedné az energiagazdaság összes területét, és garantálná az ellátás biztonságát. A politikus szerint nem egyeduralkodó nemzeti vállalatot akarnak, hanem inkább a versenyt szeretnék erősíteni a szolgáltatók között. Bencsik János arról is beszélt, hogy a hazai energiapolitikát korábban a befektetők határozták meg, de ehelyett inkább a fogyasztói igényekre kell figyelni. A nemzeti energetikai társaság létrehozását az állami kézben lévő energetikai cégekkel közösen képzeli el a kormány.

„Az a feladatunk, hogy olyan élversenyző jöjjön létre nemzeti keretek között, amely közép-európai szinten képes arra, hogy új színt vigyen az ágazatba. Aki korábban nem vett részt a háttér-megállapodásokban, közösségi érdekeket, közjót kíván érvényesíteni, és ezzel felborítja a korábbi papírformát, és erőfeszítésre készteti a már bent lévő versenyzőket is. Tehát itt nem arról van szó, hogy egy olyan nemzeti energetikai vállalatot szeretnénk létrehozni, amely egyeduralkodó, hanem arról, hogy ez a vállalat képes legyen arra, hogy versenyzésre késztesse a régi piaci szereplőket” – jelentette ki szerdán Bencsik János.

Együttműködés a kormánnyal

Bencsik János után felszólalt a Mol és a Magyar Villamos Művek egy-egy vezetője. Mindketten a cégeik stratégiai elképzeléseikről beszéltek. Azt mondták, hogy a nemzeti energetikai társaság létrehozásában több ponton is együtt fognak működni a kormánnyal.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.