A ramadán idejére felfüggesztik a sztrájkot

A társadalmi átalakítás felgyorsítását követelő egyiptomi tüntetők félbeszakítják a ramadán idejére az ülősztrájkot a kairói Tahrír téren.

MNO
2011. 07. 31. 14:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyiptomban hétfőn kezdődő böjti hónap letelte után ismét folytatják az akciójukat – közölték aktivisták vasárnap. A tüntetők július 8-a óta táboroznak a főváros központjában lévő nevezetes Tahrir téren, ezzel tiltakozva a politikai reformok lassúsága miatt. Akciójukkal az országot irányító katonai tanácsra akarnak nyomást gyakorolni. Szerintük ez részben sikerült is, mert bizonyos követeléseiket teljesítették, és „az egyiptomi forradalom előbbre lépett”.

A téren 26 politikai párt és társadalmi mozgalom képviselteti magát. Vasárnapi közleményükben hangsúlyozták, hogy a muzulmán szent hónap végével visszatérnek, és mindaddig folytatják az akciójukat, amíg nem teljesül az összes követelésük. Egyebek között azt akarják, hogy szűnjön meg a civilek katonai bíróságok elé citálása, ítéljék el gyorsabban a régi rendszer visszaélésekkel vádolt felelőseit, és a kormány tegyen többet a társadalmi igazságosságért.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.