A Siófoktól is kikapott az Újpest

<p>Továbbra is hibátlan maradt a Pécs mérleg a labdarúgó NB I-ben, miután a 3. forduló szombati játéknapján 2-1-re elgyőzte a Zalaegerszeget. Nyert a Honvéd, a Siófok és a Kaposvár is, míg a Vasas, a ZTE és az Újpest még mindig pont nélkül áll a táblázat végén.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/800356" target="_blank"><strong>• Utolsó húzás: a világhírű mester hozhatja el a megváltást + Képek</strong></a></p>

Pintér Patrick
2011. 07. 30. 20:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

HONVÉD–VASAS 4-0 (2-0)
Budapest, Bozsik-stadion, 1500 néző. Vezette: Oláh.
Honvéd: Kemenes – Lovric, Debreceni, Botis, Novák – Abass (Hidi, 52.), Németh N., Akassou, Tchami – Délczeg (Vernes, 41.; Hajdú, 62.), Danilo. Vezetőedző: Supka Attila.
Vasas: Ilizi – Polényi (Simek, 57.), Kovács G., Mileusznics, Katona – Kulcsár D., Bakos, Arszics (Bárányos, sz.), Jokics – Honma (Beliczky, 68.), Simic. Vezetőedző: Komjáti András.
Gólszerző: Kulcsár D. (14. – öngól), Németh N. (45., 88.), Danilo (82. – 11-esből).
Kiállítva: Mileusznics (83.).

Nem játszott igazán jól, mégis fölényes győzelmet aratott a Honvéd a Vasas felett. A kispesti gárda az első félidőben két szöglet utáni szituációt követően érte el góljait, előbbinél Kulcsár a saját kapujába fejelt, a másodiknál pedig Németh az angyalföldi védők lábai között elsuhanó lövéssel növelte csapata előnyét. A hajárban pedig jött két újabb hazai találat: Danilo a Lovric buktatásáért megítélt büntetőt váltotta gólra, míg Németh közeli lövéssel állította be a 4-0-s végeredményt.

PÉCS–ZALAEGERSZEG 2-1 (1-1)
Pécs, 3000 néző. Vezette: Kovács J. Z.
Pécs: Dibusz – Simonfalvi, Todorovics, Lantos, Törtei – Pintér, Scsepanovics, Nagy O. (Goia, 87.), Horváth Zs. (Gyánó, 62.) – Fröhlich, Bajzát (Marovics, 75.). Vezetőedző: Mészáros Ferenc.
ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Bulatovics, Szalai, Kovács Gergő – Delic (Bujor, 35.), Kamber, Horváth A. (Hervás), Kovács Gábor – Balázs (Turkovs, 58.), Meye. Vezetőedző: Csank János.
Gólszerző: Horváth Zs. (22.), Gyánó (80. – 11-esből), ill. Kamber (37.).

Harmadik mérkőzését is megnyerte az élvonalba frissen feljutott Pécs, aminek az a Zalaegerszeg látta a kárát, amely még pontot sem szerzett ebben a szezonban. Az eddig minden fordulóban a hálóba találó Horváth Zsolt juttatta vezetéshez a baranyai együttest, a jobb oldali középpályás egy szabadrúgást követően fejelt a hálóba. Az első játékrész közepén némileg váratlanul egyenlített a ZTE Kamber szép lövésével, ám a pontszerzéshez ez sem volt elég. Tíz perccel a vége előtt ugyanis Scsepanovics buktatásáért 11-est adott a játékvezető, ezt Gyánó értékesítette, a Pécs pedig újabb három ponttal lett gazdagabb.

SIÓFOK–ÚJPEST 2-0 (2-0)
Siófok, 4000 néző. Vezette: Berke.
Siófok: Milinte – Fejes, Fehér Zs., Lengyel, Kiss Zs. – Melczer, Kecskés (Horváth A., 89.), Tusori, Huszák, Haraszti (Rebryk, 74.) – Farkas J. (Horváth B., 85.). Vezetőedző: ifj. Mihalecz István.
Újpest: Balajcza – Szokol, Dvorschák, Wilson, Pollák – Böőr (Markovic, sz.), Egerszegi, Barczi (Lázár, 63.) – Rajczi, Kabát, Balogh B. (Simon K., sz.). Vezetőedző: Mészöly Géza.
Gólszerző: Haraszti (2.), Huszák (45.).

A Siófok megnyerte első hazai bajnoki mérkőzését a szezonban, többek között annak köszönhetően, hogy az Újpest elleni találkozó első félidejének elején és végén is betalált a kapuba. Az első gólt Haraszti lőtte egy távoli szabadrúgásból, a másodikat pedig Huszák, aki a vendégvédelem hibáját kihasználva talált Balajcza kapujába. Az Újpest így továbbra is pont és rúgott gól nélküli ebben a bajnokságban.

KAPOSVÁR–VIDEOTON 2-0 (1-0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 3000 néző. Vezette: Németh Á.
Kaposvár: Hajduch – Okuka, Zsók, Bank, Gujic – Balázs B., Hegedűs D., Kulcsár K., Pedro – Pavlovics, Perics. Vezetőedző: Sisa Tibor.
Videoton: Tujvel – Brachi, Lipták, Vaskó, Horváth G. – Gosztonyi, Sándor Gy., Mitrovics (Evandro, 61.), Vasziljevics (Nikolics, 72.), Walter (Elek, sz.) – Alves. Vezetőedző: Paulo Sousa.
Gólszerző: Perics (15., 70.).

Hazai pályán veretlen maradt a Kaposvár, amely a Ferencváros elleni döntetlen után 2-0-ra legyőzte a bajnoki címvédő Videotont. A zöld-fehérek már az első félidő elején vezettek, Kulcsár szabadrúgása után Perics csúsztatott Tujvel kapujába. A szerb támadó aztán a hajrában is eredményes volt, amivel végleg eldöntötte a három pont sorsát. Sisa Tibor együttese megérdemelten nyert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.