A srebrenicai mészárlásra emlékeznek a békemenettel

Több mint hétezer ember vágott neki pénteken annak a háromnapos békemenetnek, amellyel megemlékeznek az 1995-ös srebrenicai tömegmészárlás áldozatairól és azoknak a szenvedéseiről, akik annak idején életüket mentve menekültek a tuzlai szabad területek felé.

MNO
2011. 07. 08. 13:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntek reggel kilenckor indult a békemenet – amelyen nemcsak boszniai-hercegovinai polgárok, hanem külföldről érkezett megemlékezők is részt vesznek – Nezuk településéről. Az idei immár a hetedik hasonló megemlékezés a boszniai muzlmánok július 11-i gyásznapja alkalmából.

A 16 évvel ezelőtti tragikus napok emlékét felidéző megmozduláson részt vesznek annak a holland ENSZ-zászlóaljnak a volt katonái is, akik a srebrenicai bosnyákok elleni tömegmészárlás idején a városban állomásoztak – jelentette a Dnevni Avaza szarajevói lap honlapján.

A három napig tartó menetelés résztvevői leróják kegyeletüket azoknál a tömegsíroknál is, amelyekben a srebrenicai mészárlás áldozatainak földi maradványait tárták fel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.