A személyautó miatt történt a baleset az M70-esen

A személyautót vezető román férfi előzése miatt történt a két ember halálával végződő baleset csütörtök délelőtt az M70-es autóúton – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/800015" target="_blank"><strong>• Halálos kimenetelű karambol az M70-esen</strong></a>

MNO
2011. 07. 28. 13:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség tájékoztatása szerint Szlovénia irányából Letenye felé haladt az olasz rendszámú személygépkocsi, amelyet egy román férfi vezetett, utasa pedig egy szintén román állampolgárságú nő volt. A jelenlegi adatok szerint a 16-os kilométerszelvénynél a gépjárművezető egy előtte haladó tehergépkocsi előzésébe kezdett, amelynek során a menetiránya szerinti bal oldalon érintőlegesen nekiütközött egy vele szemben szabályosan közlekedő személyautónak, letörve annak visszapillantó tükrét.

Ezt követően a román autós a járművét jobbra kormányozva visszatért a sávjába, majd nekiütközött a szalagkorlátnak. A kocsi kormányát ekkor hirtelen balra rántotta, az úttesten azonban megcsúszott és egy szemből szabályosan érkező, román rendszámú tehergépkocsinak ütközött. A baleset következtében a személyautót vezető középkorú román férfi és utasa, egy hasonló korú nő – akinek az azonosítása még tart – a helyszínen életét vesztette.

A tehergépkocsit vezető, szintén román állampolgárságú férfi nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta: az ütközés alig egy kilométerre történt attól a szakasztól, ahol egy hónappal ezelőtt hatan haltak meg egy román autóbusz és egy szlovén kamion balesetében. Az M70-es autóútnak ez a szakasza kétszer egysávosra szűkül.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.