A telekspekulációk miatt menesztett vezérezredest váltja

Ivo Josipovic horvát elnök kedden kinevezte a horvát hadsereg szárazföldi erőinek új parancsnokát: Dragutin Repinc dandártábornok a telekspekulációk gyanúja miatt a múlt héten menesztett Mladen Kruljac vezérezredest váltja fel ezen a poszton.

MNO
2011. 07. 12. 15:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vecernji.hr zágrábi hírportál jelentése szerint Repinc a horvát katonai akadémia befejezése után az Egyesült Államokban szárazföldi erőinek vezérkari akadémiáját is elvégezte. A horvát elnöki hivatal közleménye szerint Repinc 2005-től 2007-ig az ENSZ indiai és pakisztáni misszióját vezette, ő volt a legmagasabb rangú horvát tiszt, aki ENSZ-misszióban szolgált. Mladen Kruljac tábornokot, akit az eszéki börtönben tartanak őrizetben, hétfőn megfosztották minden tisztségétől.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.