A Videotoné a Szuperkupa

A bajnok Videoton emberhátrányban küzdve egygólos győzelmet aratott pénteken a kupagyőztes Kecskemét vendégeként a labdarúgó Szuperkupáért rendezett mérkőzésen.

MNO
2011. 07. 08. 19:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A székesfehérváriak nyáron kinevezett új vezetőedzője, a portugál Paulo Sousa így sikerrel debütált, csapata pedig két elbukott Szuperkupa-találkozót követően először hódította el a trófeát.

Szuperkupa:
Kecskeméti TE-Videoton FC 0-1 (0-0)

Széktói Stadion, 4500 néző, v.: Fábián
gólszerző: Alves (83.)
sárga lap: Cukic (17.), Ebala (33.), Balogh (58.), illetve Lipták (24., 66.), Horváth (48.), Mitrovic (55.), Tujvel (90.)
piros lap: Lipták (66.)

Kecskemét:
Németh – Alempijevic, Radanovic, Balogh, Mohl (Bertus, 69.) – Ebala, Cukic (Gyurcsó, 87.) – Litsingi, Foxi, Dosso (Stokic, 81.) – Tököli (Bori, 31.)

Videoton:
Tujvel – Brachi, Lipták, Horváth, Sanchez – Elek, Sándor (Polonkai, a szünetben), Mitrovic, Walter (Vasiljevic, 72.) – Nagy (Gosztonyi, 78.), Alves (Nikolic, 90.)

A mérkőzés első félidejében a Videoton kezdeményezett többet, de a Kecskemét ellentámadásai gyakran zavart okoztak a vendégek védelmében. A második játékrészt a hazaiak kezdték jobban, ráadásul emberelőnybe is kerültek, miután a Dosso ellen elkövetett szabálytalanság miatt Lipták megkapta második sárga lapját.

Ezt követően a KTE teljesen átvette a játék irányítását, egymás után dolgozta ki helyzeteit, de azok sorra kimaradtak. Ezzel szemben Alves két szép csel után egy jól eltalált lövéssel megszerezte a vezetést és egyben a Szuperkupát a Videotonnak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.