Alacsony árakkal várják a vendégeket

Idegenforgalmi és ökoturisztikai klaszter alakult a turizmus fellendítésére a Nyíregyházához tartozó üdülőhelyen, Sóstógyógyfürdőn – jelentette be Kornher Tibor, a szerveződés elnöke sajtótájékoztatón pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei székhelyen.

MNO
2011. 07. 29. 18:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A klasztert 14 vállalkozás alapította, a menedzsmenti feladatokat az Észak-alföldi Agrárinnovációs Nonprofit Kft. látja el, amely élelmiszer-ipari klasztert is működtet a térségben – mondta Kornher Tibor. Hozzátette: szeretnék, ha a szerveződéshez a Sóstógyógyfürdőn működő valamennyi, mintegy negyven vállalkozás csatlakozna, köztük önkormányzati, valamint szálloda- és vendéglátó-ipari, illetve agrárturisztikai cégek is.

A klaszter célja, hogy az idegenforgalmi szolgáltatást nyújtók szoros együttműködésével az évi 800-900 ezer Sóstógyógyfürdőre látogató vendég számát jelentősen növelje. Különösen a vendégéjszakák számát akarják emelni az üdülőközpont szállodáiban, ahol tavaly 11 ezren fordultak meg.

Az Európa-hírű állatparkban a múlt évben több mint ötszázezer, a múzeumfaluban mintegy nyolcvanezer, míg az élmény- és a parkfürdőben kétszázezer volt a vendégek száma, de több tízezren fordultak meg a környék lovardáiban és horgásztavainál is. A klaszter tartalmas programokat is szervez majd a Sóstógyógyfürdőre látogató turistáknak. A tervek szerint jövőre áprilistól októberig minden hétvégén lesz program, az autómárkák külön-külön találkozóit szervezik meg Verda-piknik címmel, ahová a hazai gépkocsivezetők és családjaik mellett a külföldieket is várják.

Takács László, a klaszter menedzsmenti feladatait ellátó agrárinnovációs kft. igazgatója elmondta: olyan marketinget dolgoznak ki, amely vonzóvá teszi Sóstógyógyfürdőt a turisták között, és ezt az érintett idegenforgalmi cégek árainak versenyképessé tétele is garantálja majd. Az alacsony árakkal Nyíregyháza 120 ezer lakosát is szeretnék bevonni az üdülőhelyi látogatók körébe, különböző szórakozási programok szervezésével, közülük hetente legalább háromezer vendéget várnak majd Sóstógyógyfürdőre.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.