Állhatatosak a fiatal egyiptomi tüntetők

További tüntetéseket hirdettek az egyiptomi fiatalok – olvasható a hirado.hu-n. A tüntetők addig maradnak a Tahrír téren, amíg az országot kormányzó katonai tanács nem teljesíti összes követelésüket.

MNO
2011. 07. 23. 16:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyiptomi tüntető fiatalok szombaton megesküdtek arra, hogy addig nem hagyják el a kairói Tahrír teret, amíg az országot kormányzó katonai tanács nem teljesíti összes követelésüket. A július 8. óta demonstráló fiatalokat a végletekig feldühítette, hogy a katonai rendőrség pénteken erőszakkal kergetett szét egy tüntetést Alexandriában és Szuezben is.

A Mohamed Huszein Tantávi ideiglenes államfő vezette legfelső katonai tanács a Facebook közösségi portálon nyilvánosságra hozott közleményében tagadta, hogy erőt alkalmaztak volna a tüntetőkkel szemben. Egyúttal azzal vádolta meg a demokráciáért küzdő fiatalok csoportját, az Április 6. mozgalmat, hogy „éket ver a nép és a hadsereg közé”, alá akarja aknázni a stabilitást.

(hirado.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.